четвер, 7 квітня 2016 р.

Рослинний світ Амазонки
У басейні Амазонки зосереджена найрізноманітніша рослинність на Земній кулі. Лісові ресурси відіграють величезну роль на нашій планеті. Вони відновлюють кисень, підтримують рівень грунтових вод, запобігають руйнуванню грунту.
Річка Амазонка Лесамі покрито менш 30% суші. А справжнє багатство світу або легкі планети-вологі вічнозелені тропічні ліси розташовані в Екваторіальній Африці, Індонезії, Океанії і в, зокрема, в басейні Амазонки. У сельві, так називаються вологі екваторіальні ліси Амазонської низовини, росте понад 4 тис. Видів дерев, що становить 1/4 всіх існуючих у світі порід.
З основних можна перерахувати пальми (в тому числі карликові), бегонію, лавр, мирт, мімозу і мангрові дерева. З фруктових зустрічаються фігове дерево, банан, ананас, манго, гуава, апельсин.
Вологий тропічний ліс з більш ніж мільйоном видів рослин і тварин можна без перебільшень назвати світовим генетичним фондом. Навіть на порівняно невеликій ділянці різноманітність разюче: 10 кв.км лісу може містити до 1 500 видів квітів, 750 різних видів дерев, 125 видів ссавців, 400 різних видів птахів і безліч комах і інших безхребетних. Багато з видів досі невідомі і не описані. Вчені можуть лише здогадуватися про справжній багатстві та розмаїтті природних ресурсів цього вологого тропічного лісу.

Немає коментарів:

Дописати коментар